De kaarten van BioScope

De zekerheid van een extra paar ogen.

Krijg beter inzicht in de groei van gewassen. Maak onderbouwde beslissingen. Verbeter uw teelt.

De informatiekaarten van BioScope zijn gebaseerd op actuele satellietbeelden. Deze satellietbeelden worden gescreend op bewolking en kwaliteit en zijn uitstekend gekalibreerd. Hierdoor zijn onze beelden in de tijdreeks vergelijkbaar. Onze kaarten worden regelmatig verstrekt én zijn binnen 24 uur na opname zichtbaar.

De volgende kaarten van BioScope zijn beschikbaar:
(download onze FieldScout app om de kaarten te bekijken)

Prestatiekaart

De Prestatiekaart geeft je inzicht in de opbrengst-potentie van een perceel en de verschillen daarin.

Neem betere beslissingen over gewas- en raskeuze, perceelsindeling of effectiviteit van inputs. Ook heel handig voor waardering bij koop of huur, daarom is de Prestatiekaart voor elk perceel in Nederland beschikbaar.

De Prestatiekaart kijkt naar het hele vorige teeltseizoen. Op plaatsen waar de productie gemiddeld is, stellen we de prestatie van het gewas op 100. Een deel van het perceel zit daaronder en een deel erboven. Hoe groter de spreiding is, hoe meer variatie in opbrengst. Je kunt daarna in het perceel nagaan wat er aan de hand is op de plekken die het beter en slechter deden.

Biomassakaart

De Biomassakaart meet de hoeveelheid biomassa op een perceel en de variatie daarin.

U kunt zo in de basis zien hoeveel loof/bladmassa er staat. Het patroon van de biomassa is het gevolg van diverse  groeifactoren. U kunt deze kaart naast de Bodemzonekaart en Stikstofkaart leggen en gericht het perceel in gaan om te kijken wat er aan de hand is.

 

Bijgroeikaart

Op de bijgroeikaart kunt u zien hoeveel biomassa/blad er bijgegroeid is.

Niet alleen de hoeveelheid biomassa is belangrijk, maar vooral de snelheid van de groei of achterblijvende groei is interessant en dat wordt met deze kaart inzichtelijk. U ziet bijvoorbeeld snel waar nieuw blad gevormd is en eventuele (extra) gewasbescherming nodig is. Het in het perceel bekijken van het gewas gaat sneller en vooral effectiever als u weet waar te gaan kijken en daar zijn de Scoutingkaart en Bijgroeikaart uitermate geschikt voor.

 

Stikstofkaart

Deze kaart toont de hoeveelheid stikstof in het blad en de variatie daarin in een perceel.

U kunt met een Stikstofkaart bekijken hoeveel stikstof er in de groene delen aanwezig is, die beschikbaar is voor de groei. Naar gelang het groeistadium van het gewas kunt u op basis van biomassa en stikstof inschatten of er extra meststoffen nodig zijn en op welke plek.

Scoutingkaart

Scoutingkaarten geven de afwijkingen van de gemiddelde groei binnen een perceel.

Scoutingkaarten zijn informatiekaarten die specifiek aangeven waar het gewas harder groeit of juist achterblijft bij de rest van het perceel. U ziet zo snel de verschillen in het gewas, waardoor u gericht aan oplossingen kunt werken. De Scoutingkaart is een uitstekend hulpmiddel op uw rondgang langs de percelen. U gaat er gerichter door kijken. De rode pixels geven een minder snelle groei en de groene een snellere groei dan het gemiddelde van het perceel.

Combineer de scoutingkaart met andere kaarten om beter inzicht te krijgen in de oorzaken. Deze kaart geeft ook de omvang van een achterblijvende plek waardoor de grootte van een eventueel probleem goed is in te schatten.

Met de notitie-functie geeft u plaatsspecifiek aan wat uw bevindingen zijn, zodat u het ook later nog kunt terugvinden.

 

De meerwaarde van BioScope

Met de BioScope kaarten kunt u meer inzicht krijgen in de teelt, door het onderscheiden van bodemzones en het scouten van achterblijvende of juist snelle groei. Zo kunt u makkelijk onderbouwde beslissingen nemen om uw productie te verbeteren.

Technologie is grotendeels mensenwerk. Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring en helpen u graag op weg.

 

N

Gekalibreerd en geïndexeerd

N

Gecheckt op atmosferische verstoring

N

Ondersteuning en advies bij gebruik

Combineer de voordelen van satelliet en drone.

Alleen via BioScope heeft u de optimale combinatie van geodata via satelliet én drone.  Via een aanvullende modules kunt u de satellietbeelden eventueel aanvullen met dronebeelden, zodat u op elk gewenst moment verzekerd bent van actuele gewas- en bodemkaarten. U ziet geen verschil in uw applicatie.

Satelliet

Afgelopen jaren is het aantal satellieten met bruikbare sensoren flink toegenomen, waardoor er steeds meer beeld beschikbaar komt. BioScope heeft mer een aantal relevante satellietbedrijven leveringsovereenkomsten gesloten.

Drones

Wanneer bewolking te lang opnames vanuit de ruimte verhinderd wordt er gebruik gemaakt van drones. Deze combinatie zorgt voor zekerheid tegen een aantrekkelijke prijs. Als aanvulling op het basispakket worden dronebeelden op aanvraag ingezet tegen een marktconforme meerprijs.

BioScope is beschikbaar als app op: