Gewasmonitoring

Met FieldScout kunt u uw gewassen en bodem nauwlettend monitoren. U krijgt actuele biomassa- en stikstofkaarten van uw percelen op basis van satellietbeelden. Daarnaast krijgt u toegang tot de benchmark, een vergelijkingstool en kunt u uw abonnement aanvullen met een beregeningssignaal. Het basis-abonnement is tot 10 hectare kosteloos te gebruiken.

Gewasmonitoringskaarten

Prestatiekaart

De Prestatiekaart kijkt naar het hele vorige teeltseizoen als een jaarverslag. De kaart geeft inzicht in de opbrengstpotentie van een perceel en de verschillen daarin.

Biomassakaart

De Biomassakaart geeft de actuele hoeveelheid biomassa op een perceel en de variatie daarin weer. U kunt zo in de basis zien hoeveel loof of bladmassa er staat.

 

Bijgroeikaart

Op de Bijgroeikaart kunt u zien hoeveel biomassa er is bijgegroeid in de laatste periode. De kaart maakt de snelheid van de groei of achterblijvende groei inzichtelijk.

 

Stikstofkaart

De Stikstofkaart toont de hoeveelheid stikstof in het blad uitgedrukt in een stikstofindex en de variatie daarin binnen het perceel.

Scoutingkaart

De Scoutingkaart geeft de afwijkingen van de gemiddelde groei binnen een perceel en specifiek aan waar het gewas harder groeit of juist achterblijft ten opzichte van de rest.

Benchmark

 

De Benchmark vergelijkt de groei en het stikstofgehalte van gewassen op
een bepaald perceel met die van andere percelen in combinatie met een
vergelijkingslijst op basis van groepen als gewassen, rassen of naamgeving.
Bij de gekozen periode voor de vergelijking wordt rekening gehouden met de
poot- of zaaidata en het moment van de oogst.

Handig voor ondernemers en adviseurs, bij het zoeken naar de oorzaak van verschillen tussen percelen die ontstaan in bodemstructuren of gewassen.

Tarieven FieldScout Gewasmonitoring

U kunt het basis-abonnement bestellen in onze webwinkel. Maak eerst een gratis account aan en selecteer uw percelen in de app.

 

Tarieven per 01-05-2022. Exclusief btw. 

Log in op uw account om de kaarten te bestellen.