info@bioscope.nl

Voor vragen over onze diensten neem contact op met: Jeroen Verschoore (06-12158706) of Jeroen.Verschoore@bioscope.io

 

Veelgestelde vragen

 

Abonnementen en prijzen

Vooral veel gebruiksgemak. Het is de makkelijkste manier om de groei van uw gewassen goed te volgen en waar nodig bij te sturen met taakkaarten.

Wat levert dat op:

  • Financieel rendement: efficiënter werken, besparing op teeltkosten (mest en middelen) en een hogere en homogenere opbrengst (meer en kwalitatief beter eind product).
  • Duurzaamheidswinst door een lagere CO2 uitstoot en minder uitspoeling van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen naar sloot, bodem en lucht.

Neem gerust contact met ons op, dan helpen we u met het installeren van de app. Het bouwplan wordt automatische ingeladen in de BioScope app binnen uw eigen Dacom en Akkerweb-omgeving. U selecteert op welke percelen u van BioScope kaarten wilt ontvangen. U kiest uw abonnement aan een drukt op afsluiten, dat is alles. U hoeft dus geen extra intekenwerk of administratie te doen.

Elk bedrijf sluit een basis-abonnement af bij Bioscope. Bij dit abonnement is 5 hectare inbegrepen. Voor een extra hectare betaalt u € 9,-. Daarboven op kunt u diverse aanvullende modules afsluiten met betrekking tot extra beelden op specifieke momenten. Voor bedrijven met meer dan 300 ha hanteren wij een korting op de hectareprijs, neem hiervoor contact met ons op.

Bij het Flex abonnement kunt u in een kortere periode in het groeiseizoen een garantie afsluiten.
U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u in juni elke 10 dagen een beeld wilt hebben. Maar andere periode en intervallen zijn ook mogelijk (prijs op afspraak). Bij Optimaal garanderen wij het hele groeiseizoen elke 10 dagen beelden.

Drone op aanvraag houdt in dat u zelf bepaald wanneer u een drone vlucht nodig heeft.
U stuurt ons een Appje of mailtje met het perceel en wij verzorgen de rest. Dat is anders dan bij het Flex of Optimaal abonement, want daar spreken we van te voren af hoe vaak Bioscope in welke periode beelden levert.

Dat verschilt per gewas en per seizoen, maar zolang het veld groen is levert bioscope beelden.
(voor optimaal van 10 dagen na opkomst tot doodspuiten)

Dat bepaalt u zelf.
Bij het basis abonnement wordt standaard enkel satellietbeelden geleverd. Het hangt van de bewolking af hoe vaak die beschikbaar zijn. Met het aantal drone beelden dat u bijbesteld bepaalt u zelf dus het tijds interval. Bij het Optimaal abonnement garandeert Bioscope elke 10 dagen een beeld. Bij het Flex abonnement kunt u kiezen welke garantie u wilt (prijs varieert).

Drones

Drone op aanvraag houdt in dat u zelf bepaald wanneer u een drone vlucht nodig heeft.
U stuurt ons een Appje of mailtje met het perceel en wij verzorgen de rest. Dat is anders dan bij het Flex of Optimaal abonement, want daar spreken we van te voren af hoe vaak Bioscope in welke periode beelden levert.

Een drone vlucht kost ongeveer 35 euro per hectare excl btw.
Maar hoe meer vluchten en hoe groter het veld hoe goedkoper het wordt:

5 hectaren kost 190 euro excl. btw.
10 hectare kost 315 euro excl. btw.
15 hectare is 402,50 excl. btw.
3 percelen van 15 ha kost 922.50 excl. btw.

Installeren en gebruik

Kaarten en indexen

Bioscope levert twee taakkaarten voor spuit- en kunstmeststrooier. Beide kaarten zijn gebaseerd op betrouwbare rekenregels van de WUR. De eerste is een Taakkaart N overbemesting in aardappelen en de tweede een loofdodingstaakkaart.

Op de bijgroeikaart kunt u zien hoeveel biomassa er bij gegroeid is in de periode tussen twee opnamen. Niet de hoeveelheid biomassa is belangrijk, maar de groei van het gewas is belangrijk en dat wordt met deze kaarten inzichtelijk.

Scoutingkaarten zijn kaarten die aangeven waar het gewas harder of zachter groeit in je veld. Of wel als de groei achter blijft is er iets aan de hand, ga kunt u de locatie ter plekke bekijken. Deze kaarten helpen het gewas gerichter te scouten hierdoor kunnen beter onderbouwde beslissingen worden genomen.

Bioscope levert twee gewas-indexen. Een Biomassa Index (WDVI) en een Stikstof-index TCARI-OSAVI.

De bodemzonekaart wordt gemaakt op basis van een selectie van 4 jaren winterbeelden (beelden van de kale grond) op basis van deze beelden worden 5 zones bepaald. Voor akkers die jaarrond meerdere jaren achterelkaar groen zijn kunnen we geen bodemzonekaart maken.

Er wordt een bodemzonekaart, twee gewasindexen een scouting- en bijgroeikaart en twee taakkaarten geleverd.

10 meter.
Alle verschillende satellieten en drone beelden worden gekalibreerd zodat de waardes overeenkomen. Vervolgens worden deze op een gestandaardiseerde manier geleverd. Alle beelden in de apps hebben een resolutie van 10 meter. Zo ontstaat een onmerkbare overgang tussen satelliet en drone beelden. Deze resolutie is het meest optimaal gebleken voor de meeste precisielandbouw toepassingen.

Load More