BioScope voor Akkerweb

Met Bioscope heeft u meer inzicht in uw gewas.
Gedurende het het gehele groeiseizoen beschikt u over actuele data. Vroegtijdige afwijkingen kunt u zo snel detecteren.
Bioscope is een hybride oplossing, een combinatie van Satelliet- en dronesbeelden. Hierdoor krijgt u betere informatie.

Akkerweb heeft op hun platform een app gebouwd om makkelijk BioScope beelden te bestellen en te ontvangen. Deze app neemt uw bouwplan over en met 1 druk op de knop selecteert u de gewenste percelen. En met een tweede klik sluit u een abonnement af. Alle beelden worden een seizoen lang in de app getoond.

BioScope installeren op Akkerweb

1.

Als teler kunt u op Akkerweb kosteloos een account aanmaken. De basis is altijd het bouwplan, hier in kan u al uw velden en teelten aanmaken. In de store van Akkerweb vindt u de BioScope App. Voor de werkelijke installatie is een code nodig, deze kunt u bij ons opvragen. Vergeet niet uw profiel in Akkerweb in te vullen, anders kan de Bioscope-app geen verbinding maken met BioScope.

2.

Zodra de app geïnstalleerd is verschijnt uw bouwplan links in beeld. Houdt de Shift-knop op uw toetsenbord ingedrukt en Klik op de percelen waarvan u van Bioscope producten wilt ontvangen.
Klik vervolgens links boven in de groene balk op abonnement afsluiten. Kies het type abonnement en klik op verzenden. U bent dan klaar. Wij gaan aan de gang om beelden te selecteren, de kwaliteit te controleren en de producten voor uw velden aan te maken.

3.

Na enige tijd (max 24 uur) ziet u in de app de producten terug. Na elke nieuwe satelliet opname zal binnen 24 uur er een datum op de tijdlijn verschijnen met de nieuwe producten.

4.

U kunt alle producten zoals de stikstof index of de biomassa in de app bekijken. De kaarten kunt u ook downloaden om ze lokaal op uw eigen computer of cloud op te slaan. Dit is niet noodzakelijk. Alle producten blijven ook in Akkerweb bewaard.
U kunt kiezen voor een dynamische legenda om op veldniveau de variatie optimaal te zien, of voor een vaste of statische legenda, hiermee zijn velden onderling te vergelijken.