BioScope voor Dacom Farm Intelligence

Met Bioscope heeft u meer inzicht in uw gewas.
Gedurende het het gehele groeiseizoen beschikt u over actuele data. Vroegtijdige afwijkingen kunt u zo snel detecteren.
BioScope is een hybride oplossing, een combinatie van Satelliet- en dronebeelden. Hierdoor krijgt u betere informatie.

N

Bodemzonekaart

BioScope installeren op Dacom Farming Intelligence

1.

Elke teler die op een abonnement heeft op Dacom Teeltregistratie kan vanuit de store apps installeren waaronder die van BioScope. Telers die nog geen abonnement hebben op Dacom kunnen een gratis proef versie aanmaken (max 40 ha. bouwplan) ook op deze versie draait de BioScope app.

2.

Voor de werkelijke installatie is een code nodig, deze kunt u bij ons opvragen (zie contact pagina). De gewaspercelen worden ook in Dacom automatische overgenomen uit het bouwplan.

3.

Zodra de app geïnstalleerd is komt u in het abonnementenscherm van de Dacom Bioscope app. Uw bouwplan verschijnt in beeld en u kunt de percelen selecteren waarvan u een abonnement wilt afsluiten. Klik rechts onder in beeld op de knop verstuur en u abonnement is afgesloten.

Op dat moment bent u klaar en gaan wij aan de gang om beelden te selecteren, de kwaliteit te controleren en de producten voor uw percelen aan te maken.

Na enige tijd (max 24 uur) ziet u in de app de producten terug. Na elke nieuwe satelliet-opname zal binnen 24 uur er een datum op de tijdlijn verschijnen met de nieuwe producten.

Als u meer wilt dan het basisabonnement dan kunt u dat aan ons doorgeven. U kunt dit per perceel bepalen.

4.

U kunt alle producten zoals hier de stikstof-index en de scoutingkaart in de app bekijken. De kaarten kunt u ook downloaden om ze lokaal in uw eigen computer of cloud op te slaan. Dit is niet noodzakelijk want alle producten blijven ook in uw Dacom teeltregistratie omgeving bewaard.