Selecteer een pagina

Afgelopen jaar is BioScope begonnen met de Pro HD service. In Pro HD zitten kaarten die gemaakt zijn op basis van nieuwe hoge resolutie satellieten. Deze komen dagelijks over, in tegenstelling tot door anderen gebruikte  satellieten, die maar eens in de vijf dagen overkomen.

Gedurende het groeiseizoen levert BioScope Pro HD kaarten binnen 24 uur na opname. Uit het staatje is te zien dat er per week 1, 2, 3 of zelfs 4 beelden geleverd kunnen worden. Het staatje is een voorbeeld van één perceel. Door de hoge kwaliteit van de beelden kunnen we ook op half-bewolkte dagen nog percelen tussen de wolken door zien. Hierdoor beschikt de Pro HD dienst over 50 beelden per seizoen in plaats van 10 in de andere abonnementen.

Helaas zijn er ook weken dat de bewolking te dicht is en zelfs voor geen enkele satelliet een bruikbaar beeld van een perceel geeft. Uit ervaring weten we dat dit risico elk jaar wel een keer optreedt. Net als het weer is dat niet echt voorspelbaar. BioScope heeft de optie om dan een drone vlucht te bestellen (tegen meerprijs). Door de slimme software zorgt BioScope dat deze beelden naadloos integreren met de satellietdata, zodat er een constante en betrouwbare data reeks ontstaat.

Satellietdata archieven

Wij slaan alle satellietbeelden van het hele jaar op. Dat betekent dat telers ook halverwege het seizoen nog kunnen aanhaken. Ook zijn er telers die pas na afloop van het seizoen willen evalueren en terugkijken. Ook dat is mogelijk met onze diensten.

De Pro HD dienst maakt gebruik van satellieten. Desalniettemin kunnen we de prijs voor het inwinnen van data, de kwaliteitscontrole en het gereed maken van de kaarten laag houden. Met de Pro HD dienst investeert u in relevante kennis over uw teelt, uw bodem, en de verschillen binnen het perceel en tussen percelen.

Hoe werkt de Pro-HD?

Telers die een perceel of teelt willen volgen maken eerst een account aan. Vervolgens selecteren of tekenen ze de percelen waar ze in geïnteresseerd zijn. In de webwinkel kan dan een hectare bundel Pro HD gekocht worden. Vervolgens koppelt u na aankoop de percelen die u wilt volgen aan deze bundel.

Zodra een perceel in het abonnement zit, worden alle beschikbare beelden tot dan toe uit de archieven opgehaald. Daarna wordt elk nieuw beeld binnen 24 uur toegevoegd. Hiermee heeft een teler altijd de meest actuele stand van zaken beschikbaar.

Met de benchmark functie kunnen percelen onderling vergeleken worden inzichtelijk wordt of een perceel voor of achterloopt. Percelen in het buitenland? Dat is geen probleem. BioScope kan wereldwijd percelen toevoegen en monitoren.

Meer weten?

Maak een account aan en bekijk de bundels voor een Pro HD abonnement vrijblijvend.
Hebt u al een account dan kunt u direct inloggen.

Maak een vrijblijvend account aan