Selecteer een pagina

De transitie naar een duurzamere wereld vraagt ook van de sierteeltsector om bewuster om te gaan met water, energie en gewasbeschermingsmiddelen. Het Triple Thrive Data-concept, een unieke manier van dataverzameling voor teeltoptimalisatie, kan hierbij uitkomst bieden.

Het TTD-concept is ontwikkeld door Paletti Growers, een coöperatie van verschillende kwekers uit Limburg, Noord-Brabant en Nordrhein-Westfalen. BioScope is een van de drie data partners in het TTD-project. De data wordt door middel van satellieten, drones en grondsensoren (triple) opgehaald en vertaald naar een dashboard voor de kweker. Die kan hierdoor bijvoorbeeld gerichter bemesten en gerichter water geven. Ook kan hij eventuele problemen eerder signaleren.

Minder water en gewasbeschermingsmiddelen nodig
Het resultaat is een gezonder product, waarbij minder water en gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn. Duurzamer kweken wordt zo nog meer een vanzelfsprekendheid. Op dit moment wordt gewerkt aan een drone in the box en aan autonoom binnenvliegen. De satellieten en grondsensoren zijn al beschikbaar en het benodigde dashboard wordt ontwikkeld. De kweker is straks in staat om alles zelf uit te voeren: er zijn geen dure derde partijen nodig om het concept in de praktijk toe te passen.
Paletti Growers doet nu ervaring op met TTD bij drie aangesloten bedrijven, die sterk van elkaar verschillende teelten hebben. Daarbij wordt veel ervaring verzameld voor teelten zowel onder glas als buiten. Dat maakt een generieke uitrol straks zeer aannemelijk.

 

Stem op Triple Thrive Data
Reden genoeg om het TTD-concept aan te wijzen als een van de kanshebbers voor de Greenovation Award. Zie jij TTD als winnaar? Breng dan je stem uit.

Greenovation Award
Duurzame producten zijn steeds vaker de norm: de internationale consument verwacht duurzaamheid. Kwekers en handelaren zijn zich steeds meer bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid in de keten en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen. Hiermee biedt Royal FloraHolland een extra podium voor duurzame ontwikkelingen.