Een methode om de waterbehoefte van gewassen te meten is via  bodemvochtsensoren. Deze dure en kwetsbare sensoren helpen bij het bepalen van het juiste moment om te beregenen en om de juiste hoeveelheid water toe te dienen, maar er zijn ook alternatieven. Zoals BeregeningsSignaal van BioScope.

We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet.

1. Eenvoudig in gebruik
Voor BeregeningsSignaal is er geen complexe installatie of bediening van apparatuur nodig. Via de prijswinnende applicatie FieldScout wordt de informatie over de bodemvochttoestand helder en eenvoudig weergegeven. Via sms of e-mail krijgt u alerts over bodemvochttekorten. In FieldScout worden tevens uw percelen in prioriteit voor beregening vermeld in de percelenlijst.

2. Reikwijdte
Inzicht in het bodemvochtgehalte van slechts een bepaald deel van uw perceel is verleden tijd. BeregeningsSignaal geeft u inzicht in de vochttoestand van uw gehele perceel.

3. Nauwkeurigheid
Door alle beschikbare weerdata te combineren zijn de gebruikte weersverwachtingen zeer nauwkeurig en bieden een gedetailleerd beeld van de gevallen en verwachte neerslag voor elk perceel. De gebruikte weersverwachting kijkt tot vijf dagen vooruit.

4. Flexibel
Weergegevens en weersverwachtingen bieden een zeer flexibele en aanpasbare oplossing waarmee alle percelen in het bedrijf gevolgd worden. BeregeningsSignaal houdt rekening met gewasbehoefte. Hierdoor kunnen telers en akkerbouwers snel en efficiënt reageren op veranderende bodemvocht- omstandigheden en het irrigatieproces optimaliseren.

5. Milieuvriendelijk
Door het gebruik van weergegevens en weersverwachtingen voor beregening, maakt u efficiënter gebruik van waterbronnen (en energie) en draagt u bij aan het verminderen van waterverbruik en het behoud van het milieu.

6. Kosten
Voor slechts €250 per jaar ontvangt u op de juiste momenten via sms of e-mail beregeningsadvies.

Kiest u dit jaar ook voor BeregeningsSignaal?
Een abonnement op BeregeningsSignaal kan eenvoudig worden geregeld met een mailtje naar info@bioscope.nl of op uw pc via de website: BESTEL NU. Als u nog geen FieldScout account heeft kunt u er vrijblijvend een aanmaken.

U vult eenmalig uw bedrijfsgegevens in op uw PC (percelen, gewas en zaaidatum). Vervolgens houdt BeregeningsSignaal per perceel de vochtbalans in de gaten en waarschuwt u als beregening wenselijk is.