Prestatiekaart 2020

De Prestatiekaart helpt je om preciezer te kijken naar de opbrengst van een perceel en de verschillen daarin. Voor een teler geeft het meer inzicht in je eigen percelen of waar je op moeten letten bij een huurperceel.

De prestatiekaart kijkt naar het hele vorige seizoen. Op plaatsen waar de productie gemiddeld is, stellen we de prestatie van het gewas op 100. Een deel van het perceel zit daaronder en een deel erboven. Hoe groter de spreiding is, hoe meer variatie in opbrengst. Je kunt daarna in het perceel nagaan wat er aan de hand is op de plekken die het beter en slechter deden.

Hoe en waarvoor gebruikt u de prestatiekaart? Bekijk de video.

  • De nu beschikbare Prestatiekaart is van 2020.

In 2021 kunnen telers aan het eind van het seizoen al over de prestatiekaart van dit jaar beschikken. Daarmee is het ook een handig hulpmiddel voor het plannen van de volgende teelt. En daarna worden er steeds meer jaren aan toegevoegd. Als telers gaan werken met prestatiecijfers over meerdere jaren kunnen structurele van eenmalige effecten onderscheiden kunnen worden. Zo worden de consistente verschillen steeds duidelijker.

meer over de FieldScout app

De prestatiekaart is alleen beschikbaar in de FieldScout app